Wat is digital marketing?

Zowel consumenten als zakelijke klanten oriënteren zich steeds vaker en langer op het internet. Zeker als we dat vergelijken met de afgelopen jaren. Toen er ook nog volop geïnvesteerd werd in traditionele marketing. Voor een bedrijf is het tegenwoordig cruciaal om je te verdiepen in digital marketing. Maar wat valt onder digital marketing en waarom zou je internetbureau Wux inschakelen om jou te helpen met digital marketing?

Wat is digital marketing?
Yannick

Vragen over dit artikel?

Neem contact op met Yannick Vendelmans Contact opnemen

De term digital marketing

Digital marketing is niets meer of minder dan een overkoepelende term voor al jouw online marketing activiteiten. Of dat nu search engine optimization, content marketing, inbound marketing of Social Media marketing is. Traditionele marketing is vooral gericht op offline adverteren. Zoals adverteren met flyers, in kranten en magazines. Of met een commercial op de radio of tv. Wat heb je nodig als je digital marketing gaat inzetten?

Website

Het spreekt haast voor zicht dat je een website nodig hebt. De website kan jouw online visitekaartje zijn waar potentiële klanten informatie kunnen inwinnen over jouw bedrijf en jouw producten en/of diensten. Of waar ze zelfs direct offertes kunnen aanvragen of de producten en/of diensten kunnen bestellen. Om ervoor te zorgen dat je succesvol bent met een website is het belangrijk dat de website technisch goed in elkaar steekt en waardevolle content bevat. Daarnaast moet je ook continu bezig zijn met search engine optimization zodat je steeds hoger in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google komt te staan.

Verschillende kanalen

Naast een website heb je ook verschillende kanalen nodig waar je actief jouw producten en/of diensten kunt aanprijzen. Sociale media kanalen zijn ontzettend belangrijk om jouw bedrijf in de spotlight te zetten en om een product of een dienst te verkopen. Op sociale media kun je met behulp van Social Media Marketing aantrekkelijke posts maken die potentiële klanten stimuleren om jouw website te bezoeken, contact met jou op te nemen of direct een product of dienst bij jou te kopen.

E-mailmarketing

E-mailmarketing zijn één van de digitale marketing activiteiten die niet in jouw online marketingstrategie mag ontbreken. Met e-mail marketing kun je gericht nieuwsbrieven versturen naar klanten die zich voor de nieuwsbrief hebben ingeschreven. In nieuwsbrieven kun je belangrijk nieuws over jouw bedrijf en nieuwe producten en/of diensten aanprijzen. Of een mooie aanbieding adverteren.

Budget

Het is een open deur die we nu intrappen, maar je hebt ook budget nodig! Digitale marketing is niet gratis. Zeker niet wanneer je een digital marketeer moet inhuren om jouw digitale marketing te verzorgen en ook digitaal adverteren kan een hoop geld kosten. Toch is digitaal adverteren een cruciaal onderdeel van de online marketingstrategie. Zeker in de beginfase als je website nog niet veel autoriteit heeft en dus ook niet in staat is om veel organisch verkeer te genereren.

Content marketing

Waardevolle content is een belangrijk onderdeel van goede online marketing. Met content marketing kun je potentiële klanten enthousiasmeren over jouw bedrijf of het aanbod dat je aanbiedt. Daarom is het ook belangrijk om bijvoorbeeld e-books, white papers en infographics aan te bieden. Met e-books, white papers en infographics deel je niet alleen waardevolle kennis met klanten en partners, maar je laat ook zien dat je op jouw vakgebied aan autoriteit bent.

Hoe doe je digital marketing?

Digitale marketing is niet iets dat je eventjes doet. Daarom huur je ook een digital marketeer of een extern bureau in. Met hulp van experts die alles weten over digital marketing kun jij je doelen halen en digitale marketing gebruiken als een krachtige tool waarmee je meer omzet en marge kunt genereren. Als je het echt goed wilt doen heb je meerdere digitale marketeers nodig, want ieder speelveld onder digital marketing heeft zo zijn eigen kenmerken en specialisten nodig.

SEO expert

De SEO expert heb je nodig om je vindbaarheid in Google te vergroten. Door zoekmachineoptimalisatie kun je de positie van jouw website in zoekmachines zoals Google verbeteren en een betere ranking zorgt voor meer verkeer en dus meer klanten en meer omzet. Een SEO expert kijkt naar zowel de technisch aspecten als de inhoud van een website. En voert optimalisaties door om een website beter en relevanter te maken.

SEA expert

SEA staat voor Search Engine Advertising en je hebt een SEA expert nodig als je goede advertentie wilt laten plaatsen en ook een gezonde Return of Investment (ROI) wilt bewerkstelligen. Een SEA expert draait dan ook continu aan knoppen om de juiste advertenties met de juiste zoekwoorden in te zetten en om de kosten voor advertenties zo laag mogelijk te houden.

E-mailmarketeer

Een e-mailmarketeer houdt zich vooral bezig met het opstellen van nieuwsbrieven en het vergaren van abonnees. Met email marketing kun je heel eenvoudig het laatste nieuws over jouw bedrijf en een nieuw of afgeprijsd assortiment aanbieden. Een e-mailmarketeer heeft ook het analytisch vermogen om te kunnen bepalen of een nieuwsbrief succesvol is en of een bepaalde nieuwsbrief ook goed heeft geconverteerd. Door bijvoorbeeld het aantal conversies te meten.

Social media marketeer

De functieomschrijving verklapt het natuurlijk al een beetje, maar een Social media marketeer focust zich vooral op het uitwerken van een strategie en het samenstellen van een treffende planning. Waarin belangrijke posts worden gepland. Daarnaast houdt de marketeer zich ook bezig met het werven van nieuwe volgers en hij of zij onderhoudt het contact met klanten die via sociale media vragen stellen of klachten deponeren.

Content creators

Het spreekt voor zich dat je content creators nodig hebt. Want waardevolle content komt niet uit de lucht vallen. Je hebt tekstschrijvers en grafische designers nodig die pakkende teksten en mooie uitingen kunnen maken. Met deze teksten en uitingen kun je potentiële klanten informeren en enthousiasmeren. Daarnaast zorgt een goede tekst of een mooie uiting ook voor een betere indexering in zoekmachines zoals Google.

Offerte aanvragen

Geïnteresseerd? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Waarom kies je voor internetbureau Wux?

Bij Wux hebben wij meer dan 12 jaar ervaring met digital marketing en alle expertise zit onder één dak. Je hebt een vast aanspreekpunt waarmee je jouw wensen, eisen en doelen bespreekt en wij zorgen samen met onze experts voor de uitwerking van een gedetailleerd plan van aanpak. Wij kunnen alle facetten met betrekking tot digital marketing voor je uitvoeren. Onze experts weten op ieder gebied hoe het reilt en zeilt en kunnen met deskundig advies en de juiste approach jouw omzet laten groeien! Wij zijn erop gericht dat wij het maximale resultaat behalen. Of dat nu het bouwen van een website, search engine optimaztion of het schrijven of optimaliseren van blogs en landingspagina's is. Op basis van jouw doelen kunnen wij een allesomvattend plan samenstellen zodat jij weet waar je aan toe bent en nog belangrijker, dat je weet wat er nodig is om digitale marketing goed in te zetten voor jouw organisatie!

De belangrijkste redenen om vandaag nog contact met ons op te nemen

Een vast aanspreekpunt voor het uitvoeren van digital marketing Je spaart veel tijd en geld uit door onze hulp in te schakelen Maximaal resultaat behalen met de hulp van onze experts Alle expertise onder één dak

Hoe gaan wij te werk?

Wanneer je voor onze dienstverlening kiest gaan wij met je in gesprek om je wensen, eisen en doelen te bespreken. Onze experts geven gericht advies in wat er nodig is om met een goede strategie het maximale resultaat te behalen. Daar hoort ook het analyseren van je huidige online activiteiten bij. Hoe is de website ingericht? Staat er waardevolle content op? Ben je al bezig met het versturen van nieuwsbrieven en ben je ook actief op belangrijke digitale kanalen? Door deze uitgebreide analyse en jouw wensen en doelen te combineren kunnen wij een allesomvattend plan opstellen om voor je aan de slag te gaan! Daarnaast weet je ook altijd waar je aan toe bent en welke kosten er worden gemaakt. Zodat je nooit voor onplezierige verrassingen komt te staan.

Welke experts kan Wux aanbieden?

  • Professionele web developers
  • Content creators
  • SEO experts
  • SEA specialisten
  • Online marketeers
  • Linkbuilders

Is digital marketing iets voor mij?

Digital marketing is voor iedere organisatie belangrijk! Of het nu gaat om een Enterprise met duizenden medewerkers, een MKB met 500 personeelsleden in dienst of een freelancer die zijn of haar diensten wilt aanbieden. Digital marketing is voor ieder bedrijf de sleutel tot succes. Want alleen met een goed uitgewerkte strategie en door de juiste middelen op de beste momenten in te zetten kun je het maximale resultaat behalen en de business laten groeien!

Tijd om met digitale marketing aan de slag te gaan!

Je hebt nu een goed beeld bij wat digital marketing is en waarom je de hulp van experts nodig hebt om het maximale resultaat te behalen. Neem daarom vandaag nog vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Met meer dan 12 jaar ervaring en met de expertise in huis kunnen wij jou helpen om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen. En nog belangrijker, om jouw business, omzet en marge te laten groeien!

Offerte aanvragen

Geïnteresseerd? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Gerelateerde blogs

Lees ook andere blogs van de specialisten van Wux. Die uit eigen ervaring en met hun kennis en expertise meer informatie geven over online marketing.

Alle blogs bekijken