Inzichten
15 minuten

Waarom een goed webdesign zo belangrijk is

Een website bouwen en online zetten is helemaal niet zo lastig en je hoeft er nog geen eens heel veel kaas van hebben gegeten. Maar een goede website bouwen is toch een ander verhaal. Je kunt een website het beste door specialisten laten bouwen en misschien ben je zelfs actief benaderd door iemand van een marketingbureau of een freelance webdesigner die jou graag als klant wil werven en voor jou een website wil bouwen. Waarom moet je dan voor ons kiezen? Wat doen wij precies en waarom zijn de websites die wij bouwen zo goed? Dat leggen wij jou allemaal uit in dit artikel.

Geschreven door Bo Pennings

Bo Solutions architect

Meer over Bo

Waarom kiezen voor Wux?

Je hebt een bedrijf en je wilt niet alleen online actief zijn, maar ook een website creëren die jouw bedrijfsstrategie, normen en waarden uitstraalt. En waar klanten en partners zich prettig voelen en genoeg informatie kunnen vergaren. Of direct producten en/of diensten kunnen bestellen. Het Internet is bij uitstek de plaats om aanwezig te zijn zodat je zowel bestaande klanten kunt bedienen als nieuwe klanten en opdrachtgevers kunt werven. Echter komt er veel kijken bij het uitvoeren van een succesvolle online strategie. Waarbij de website een belangrijk onderdeel is. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijfsstrategie duidelijk naar voren komt op jouw website en nog belangrijker; hoe zorg je ervoor dat de website niet te druk wordt, maar wel genoeg informatie weergeeft?

Ja, er komt veel kijken bij het bouwen van een website. Welke kleurstellingen kies je en hoe zorg je ervoor dat de juiste informatie op de website staat en ook te vinden is. Heb je al goed nagedacht over de navigatie op de website en heb je al nagedacht over de techniek? Die er uiteindelijk voor zorgt hoe snel je website is en hoe goed deze door de zoekmachine gevonden en geïndexeerd wordt. Op het Internet vind je genoeg webdesigners die jou kunnen helpen met het bouwen van de website. Het nadeel is alleen dat veel webdesigners zich puur focussen op de vormgeving en de werking van de website en alle andere zaken rondom de online strategie aan anderen overlaten. Bij ons heb je dat probleem niet, want alle expertise zit bij Wux onder één dak! Dat maakt ons een stuk interessanter voor bedrijven en medewerkers die binnen de organisatie verantwoordelijk zijn voor de online marketing strategie.

Wat is een goed webdesign?

Nu vraag je jezelf misschien af wat een goed webdesign is, maar hier is een eenduidig antwoord op te geven. Een goed webdesign is simpelweg een design dat niet alleen aansluit bij jouw bedrijf, maar dat ook voorbereid is op de toekomst, responsive is en waar jouw bedrijfsstrategie op een zeer deskundige wordt weergegeven. Het is je visitekaartje naar zowel bestaande als nieuwe klanten en zakenrelaties. Daarom is het ook zo belangrijk om eerst jouw wensen en eisen op papier te zetten voordat er überhaupt een design wordt gemaakt.

Wat is een responsive website?

Wist je dat meer dan 70% van de gebruikers in Nederland via een mobiel apparaat, zoals de smartphone webpagina’s bezoekt? Van het afsluiten van online verzekeringen tot aan het opzoeken van informatie en van online bestellingen plaatsen tot aan de boodschappen doen. Alles kan en gaat via een mobile device en dan is het belangrijk dat een website responsive is. Een responsive website past zich namelijk aan het schermformaat waarop de pagina bekeken wordt. Zo blijft het design van de website op orde terwijl het gebruiksgemak voor de bezoeker hetzelfde blijft. Ook is een responsive website voor een zoekmachine, zoals Google een belangrijke reden om een website als relevant of irrelevant te bestempelen.

Een website bouwen

Je hebt een platform nodig waar potentiële klanten en partners informatie kunnen inwinnen en jouw diensten of producten kunnen aanschaffen. Wij kunnen voor jou de website bouwen. Hoewel, er eerst gekeken moet worden naar de branding van jouw bedrijf, merk en/of producten. Logo’s en een kenmerkende huisstijl zijn hierin cruciaal, omdat dit uiteindelijk jouw visitekaartje op het Internet is. Wij zullen dan ook eerst kijken naar welke huisstijl er is en welke logo’s er verwerkt moeten worden. Heb je nog geen logo of huisstijl gedefinieerd? Geen probleem! Want wij kunnen een huisstijlgids en logo’s voor jou ontwerpen! Wanneer de huisstijl is gedefinieerd en de logo’s zijn ontworpen door Wux, kan de website worden vormgegeven. Op basis van jouw wensen en voorkeuren.

De kracht van een online omgeving zit in de motor van de website. Wat jij en jouw klanten uiteindelijk te zien krijgen als ze jouw webadres invoeren, is slechts een schil die eenvoudig kan worden aangepast. Een Porsche ziet er immers ook gelikt uit, maar wat er onder de motorkap schuilt is immers van belang en bepaalt hoe comfortabel en snel de bolide over de snelweg raast. Bij een website is dat niet anders. Wij kijken dan ook welke oplossing het beste bij jou past. Ga je voor een WordPress website, die eenvoudig in beheer is of wil je een website op maat waar vaak uitzonderlijke features, zoals een productconfigurator in geplaatst kan worden? En ook de opbouw van een website is van belang, want dat bepaald uiteindelijk voor een deel hoe de zoekmachine jouw website beoordeeld en indexeert.

Een website kan nog zo mooi zijn, maar als een zoekmachine, zoals Google de website ziet als irrelevant, is het een haast onmogelijke opgave om hoog in de zoekresultaten te staan. En een vermelding op pagina twee of drie van de zoekmachine gaat je beslist geen extra verkeer opleveren. Bij het ontwerp van zowel de frontend als het backend houden onze specialisten hier rekening mee. Terwijl het ook mogelijk is om ons in te huren voor de zoekmachine optimalisatie van jouw huidige website of webshop. Daarnaast kunnen wij jou adviseren hoe je linkbuilding opbouwt en hoe je affiliate marketing inzet. Of hoe je aan de slag gaat met online advertising en hoe je de bezoekers beter kunt laten converteren. Volg je ons advies op? Dan kunnen wij het nodige werk verrichten om niet alleen jouw website te verbeteren, maar er ook voor zorgen dat je met jouw bedrijf hoger in Google komt te staan!

Van website naar webshop

Gaandeweg kan jouw bedrijfsstrategie veranderen en wil je misschien jouw website laten omzetten naar een webshop. Wellicht wil je producten of diensten online gaan verkopen, maar hoe pak je dat aan? Wux heeft de expertise in huis om niet alleen de e-commerce strategie te formuleren, maar ook om een webshop te bouwen. Hetzij een webshop in WordPress en draaiende op het welbekende platform WooCommerce of een webshop op maat. Waar je meer mogelijkheden hebt om jouw propositie op een unieke manier te verkopen. Maar hoe zorg je ervoor dat de webshop overzichtelijk is, traffic en sales genereert en dat je in het backend rapportages van jouw verkopen kan draaien?

Wij kunnen de e-commerce strategie en de bijhorende processen van A tot Z voor jou inrichten. Complexe koppelingen met leveranciers, groothandels en betaal portals worden binnen no time ingeregeld terwijl je met uitgebreide rapportages altijd toegang hebt tot de business intelligence. Meten is immers weten! Ook hoe je jouw producten in bijvoorbeeld Google Shopping laat zien en hoe je jouw bedrijf aansluit op een affiliate netwerk, zijn zaken waar wij in kunnen voorzien. Zo heb je weinig tot geen omkijken naar het beheren van de webshop en je kunt jouw tijd volledig inzetten op het genereren van sales!

Hoe wij werken

Wij vinden het belangrijk dat je tevreden bent over jouw website of webshop en daarom is het bouwen van een website een proces waarin wij samen met jou de doelstellingen definiëren en een duidelijke roadmap vormgeven. Zo weet jij waar je aan toe bent en wordt er op een strategische wijze een online platform gebouwd waar je de komende jaren mee vooruit kunt. Of je nu een simpele website wenst of een website met uitzonderlijke functies wenst; bij Wux staan wij voor je klaar. Wij kunnen de website met een bekend CMS, zoals WordPress bouwen of een website of webshop vanaf de grond opbouwen. Geen uitdaging is te groot en wij hebben de expertise in huis om voor jou de website of webshop te bouwen die jij voor ogen hebt!

Stress is niet nodig. Wij bouwen jouw website of webshop

Je hebt nu een goed idee waarom een goede website belangrijk is en dat het bouwen en het plaatsen van een website net iets ingewikkelder is dan dat je misschien denkt. Je hebt ook een goed beeld bij wie wij zijn en wat Wux voor jou hierin kan betekenen. Bij Wux hebben wij een jong en fris team van specialisten die op alle fronten jou kunnen helpen om de website of webshop vorm te geven, te bouwen en desgewenst te beheren! Wil jij eens kennismaken en de mogelijkheden met ons bespreken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan!