Tips

Een WordPress website laten maken voor je bedrijf? Hier moet je op letten

Het is tegenwoordig nog belangrijker om met jouw bedrijf actief te zijn op het internet. Een goed vertrekpunt om je online zichtbaarheid te vergroten is om een website te lanceren. Op een website kun je veel vertellen over wat jouw bedrijf doet, waar het voor staat en welke diensten en/of producten je aanbiedt. Een goede website kun je het beste laten maken, maar hoe pak je zoiets aan? En waarom zou je dan ervoor kiezen om een WordPress website te laten maken? In dit artikel geven wij hier antwoord op!

WordPress is het meest gebruikte CMS ter wereld

Je hebt vast en zeker wel eens iets gehoord of gelezen over WordPress en dat is ook niet zo vreemd. WordPress is namelijk het meest gebruikte CMS ter wereld! Meer dan 40 miljoen websites zijn gebouwd en worden beheerd met het open source softwarepakket dat enorm veel mogelijkheden heeft. De vraag waarom je dan voor WordPress zou moeten kiezen is dan ook simpel te beantwoorden, want het systeem heeft zich in de afgelopen jaren veelvuldig bewezen als een simpel en betrouwbaar CMS.

Wat kun je met een WordPress website?

Met een WordPress website kun je ontzettend veel en we zouden zeer kort en bondig kunnen uitleggen wat het systeem niet kan. De beperkingen zijn namelijk nihil. Of je nu een professionele website voor een Enterprise, het MKB of als freelancer wilt lanceren. Voor iedere doelgroep is WordPress geschikt. Desalniettemin is het wel verstandig om het ontwerpen, het bouwen en het beheren van een WordPress website door een externe partij te laten doen.

Je kunt veel maken, maar ook vernietigen

Als je een beetje interesse hebt in het ontwerpen en bouwen van websites, kun je met WordPress een heel eind komen. Want het systeem is zo eenvoudig dat je feitelijk binnen een handomdraai een website in de lucht hebt. Waarom zou je dan investeren in het laten maken van een WordPress website? Het antwoord is eigenlijk heel simpel, want door het eenvoudige gebruik kun je niet alleen veel bouwen, maar ook veel schade aanrichten. Een stukje code met een verkeerd geplaatst komma of een corrupt bestand uploaden kunnen er al voor zorgen dat je WordPress installatie volledig in de soep loopt. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

WordPress website laten maken door Wux

Bij Wux werken de specialisten die van A tot Z weten hoe WordPress werkt en hoe je het beste in het CMS een website kunt bouwen en beheren. Zo weet je zeker dat je website stabiel draait, goed gevonden wordt en bovenal voorzien wordt van de benodigde updates die regelmatig worden uitgerold. Met andere woorden, je hebt nog weinig omkijken naar het beheer van de website, want deze taken worden uit handen genomen. De tijd die overblijft kun je dan weer spenderen aan andere belangrijke zaken die van belang zijn om de business te laten groeien.

Uitbesteden en toch de controle houden

Het grote voordeel is dat je toch altijd de controle houdt. Ondanks dat wij voor jou de website ontwerpen, bouwen en beheren. Jij zit immers op de stoel van de bestuurder en bepaalt hoe de website eruit komt te zien en van welke functies de website moet worden voorzien. Wij doen het uitvoerend werk en naar wens. Daarnaast kun je ervoor kiezen om zelf content aan de website toe te voegen. Het CMS is zo gebouwd dat je meerdere gebruikers aan de website kunt toevoegen. Met verschillende bevoegdheden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een aantal content medewerkers aan de website toe te voegen, maar met verschillende rollen. Dat is erg belangrijk als je bijvoorbeeld seniors en juniors in dienst hebt. Je wilt wel dat een junior content medewerker content kan schrijven, maar dat een senior de enige is die ook daadwerkelijk content op de website mag publiceren. Om maar een dwarsstraat te noemen.

Door bepaalde rechten toe te kennen of juist af te schermen kun je er ook voor zorgen dat medewerkers niet bij belangrijke installatiebestanden kunnen komen. Met een WordPress website kun je met 2 klikken bijvoorbeeld al de kleur van een website veranderen en die rechten wil je natuurlijk niet aan iedereen toebedelen. Zelfs een senior content medewerker heeft in dat opzicht helemaal niets te zoeken in het deel waar je bijvoorbeeld logo’s, kleuren en andere instellingen kunt aanpassen. Dus dit kan je door ons voor specifieke gebruikers laten afschermen.

De werkwijze van Wux

Als je voor full service internetbureau Wux kiest krijg je te maken met een specialist die voor jou een WordPress website kan ontwerpen, bouwen en beheren. De eerste stap is om jouw wensen inzichtelijk te maken en een plan van aanpak op te stellen zodat je weet hoe wij jouw plannen met betrekking tot de website gaan uitrollen. Zo weet je precies waar je toe bent en je hebt ook een duidelijk zicht op de kosten. Maar daar houdt onze service natuurlijk niet op!

Specialisten onder één dak

Bij Wux werken meer specialisten dan alleen webdesigners die een website kunnen bouwen. Je kunt ook heel eenvoudig onze diensten combineren en profiteren van een volledig aanbod in website design en beheer. Onze specialisten werken onder één dak en werken ook nauw samen om tot het beste resultaat te kunnen komen.

Diensten combineren

Zo kunnen wij ook ervoor zorgen dat je door zoekmachines zoals Google goed gevonden wordt als de website eenmaal gelanceerd is of we kunnen voor je aan de slag gaan om het verkeer naar jouw website te laten groeien met behulp van linkbuilding. Wij kunnen zelfs content creatie voor je uit handen nemen als je de landingspagina’s en blogs op je website wilt laten schrijven door een professionele tekstschrijver!

Website onderhouden

Naast het ontwerpen en bouwen, kunnen we de website ook voor jou onderhouden. Zo blijft de WordPress installatie altijd geüpdatet en worden op basis van jouw wensen en eisen nieuwe functionaliteiten of gebruikers aan de website toegevoegd. Wij ontwerpen functionaliteit in house. Dat betekent dat je een uniek product krijgt dat ook helemaal op jouw wensen en eisen is afgestemd.

Website optimaliseren

Een website is nooit klaar, want je moet blijven verbeteren en optimaliseren om relevant te blijven. Onze experts kunnen dat voor je uit handen nemen en inspelen op de ontwikkelingen die op het internet gaande zijn. Zo blijf je actueel en relevant en de website wordt ook steeds beter gevonden in zoekmachines, zoals Google.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je een website wilt laten bouwen is het goed om alvast wat voorbereidend werk te verrichten. Als je al duidelijk voor ogen hebt hoe de website eruit moet komen te zien en al in het bezit bent van een logo en een huisstijl, kunnen wij vrij snel aan de slag gaan. Misschien heb je ook al een goed idee van welke teksten op de website moeten komen te staan. Ook dit kunnen we direct meenemen in het ontwerpen en het bouwen van de website.

Logo en huisstijl laten creëren

Als je nog niet in het bezit bent van een bedrijfslogo en een huisstijl, kun je ons inschakelen om dit voor je te regelen. Op basis van de gesprekken die wij met elkaar voeren kunnen wij een passend logo en een herkenbare huisstijl voor jouw bedrijf creëren. Dit gebruiken we vervolgens om jouw website te stylen, maar ook om bijvoorbeeld advertenties in jouw (nieuwe) huisstijl te creëren. Zo creëer je meer consistentie in je online uitingen en ben je feitelijk ook bezig met een stukje brand branding.

Online strategie

Bij een goede website en online activiteiten hoort ook een goede online strategie. Als je nog niet in het bezit bent van een duidelijke online strategie of met belangrijke vraagstukken zit, kun je gebruik maken van onze expertise. Wij kunnen je helpen om een sluitende online strategie te formuleren of wij kunnen zelfs de gehele strategie voor je uitwerken. Zo weet je ook zeker dat jouw investeringen in de online activiteiten de juiste zijn!

Goed om te weten

Wanneer je een extern bureau inschakelt om jouw WordPress website te laten maken is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over welke zaken je nog zelf kunt en wilt aanpassen. Zoals eerder omschreven is het slim om zaken zoals het design en het beheer uit te besteden, maar dat wil niet zeggen dat je ook geen toegang krijgt tot deze gedeelten.

Daarnaast is het belangrijk om afspraken te maken over de werkzaamheden die verricht worden. Je wilt immers wel de juiste prijs betalen voor een website, maar logischerwijs betaal je ook iets meer als je het beheer en de SEO optimalisaties ook wilt uitbesteden. Het grote voordeel van full service internetbureau Wux is dat alle specialisaties onder één dak zitten en dat je niet met tig bureaus het gesprek hoeft aan te gaan als je bijvoorbeeld meer focus op zoekmachine optimalisaties of online adverteren wilt hebben. Bij ons heb je niet alleen een vast aanspreekpunt, maar ook één rekening. Dat meer duidelijkheid geeft in hoeveel je maandelijks kwijt bent aan het beheer en het onderhoud van de website en de eventuele advertentiekosten die zijn gemaakt.