SEO Webshops Websites Huisstijl Logo & huisstijl

Wat kan full service marketingbureau Wux voor mijn bedrijf betekenen?

Een full service marketingbureau of full service bureau zijn mooie termen die jij als ondernemer vast en zeker wel eens voorbij hebt zien komen. Misschien ben je zelfs actief benaderd door iemand van een marketingbureau, die jou graag als klant wilt werven en voor jou aan de slag wilt gaan. Maar waarom moet je dan voor ons kiezen? Wat doen wij precies en wat kunnen wij voor jouw bedrijf betekenen? Dat leggen wij jou allemaal uit in dit artikel.

Wat kan full service marketingbureau Wux voor mijn bedrijf betekenen?
Yannick

Vragen over dit artikel?

Neem contact op met Yannick Vendelmans Contact opnemen

Waarom kiezen voor Wux?

Je hebt een bedrijf en je wilt graag online actief zijn. Want het Internet is bij uitstek de plaats om aanwezig te zijn zodat je nieuwe klanten en opdrachtgevers kunt werven en waar je ook jouw diensten en producten kunt promoten. Maar er komt veel kijken bij het bedenken en het uitvoeren van een online strategie, want alleen een website online zetten is lang niet voldoende om ook jouw beoogde doelen te behalen. Wat doe je bijvoorbeeld aan het genereren van verkeer en wil je ook investeren in online advertising? Hoe vaak ga je een nieuwsbrief versturen en heb je al eens nagedacht welke social media kanalen je gaat inzetten en hoe je deze gaat beheren?

Ja, er komt veel kijken bij een online strategie om jouw bedrijf, merk en propositie aan de man te brengen en op het Internet vind je genoeg specialisten die jou op verschillende vlakken kunnen helpen om de online strategie te bedenken, uit te voeren en te optimaliseren. Het nadeel is alleen dat veel specialisten een bepaalde expertise hebben en je bent dus genoodzaakt om met meerdere partijen in zee te gaan om een volledige online strategie uit te voeren. Bij ons heb je dat probleem niet, want alle expertise zit bij Wux onder één dak! Dat maakt ons een stuk interessanter voor bedrijven en medewerkers die binnen de organisatie verantwoordelijk zijn voor de online marketing strategie.

Wat is online marketing?

Als we zouden beschrijven wat geen online marketing is, zijn wij een stuk sneller klaar. Online marketing heeft in principe betrekking op alle zaken dat je op het Internet doet om jouw bedrijf, merk en product te promoten. Van het genereren van organisch verkeer tot aan het versturen van een nieuwsbrief en van het plaatsen van een bericht op Instagram tot aan het beschikbaar stellen van een app voor op de smartphone. De mogelijkheden zijn eindeloos terwijl je jezelf misschien afvraagt welke zaken voor jouw organisatie het belangrijkst zijn. Daarom heb je ons nodig, want onze specialisten op het gebied van online marketing kunnen jou helpen om een goede strategie te formuleren.

Online strategie bedenken en uitvoeren

Tijdens een goed gesprek worden alle wensen en benodigdheden inzichtelijk gemaakt en met de kennis van online marketing kunnen onze specialisten vaak op basis van de meetings een duidelijke strategie formuleren. Welke zaken doe je wel of niet en hoe wordt het beschikbare budget geïnvesteerd? Maar niet alleen het bedenken van een online strategie is belangrijk, maar nog belangrijker is het uitvoeren van het plan. Wux doet dat voor jou! Zodra jij het plan met betrekking tot de online strategie hebt goedgekeurd, gaan de wielen draaien. Onze experts gaan voor je aan de slag en binnen een mum van tijd kunnen wij de eerste resultaten met jou delen.

Het samenstellen van een online strategie bevat een aantal belangrijke zaken. Allereerst worden jouw doelen gedefinieerd. Wil je het online bereik van jouw firma laten groeien of juist meer leads genereren? Of wil je echt een complete webshop bouwen en diensten of producten gaan verkopen? En natuurlijk moet er ook rekening worden gehouden met een budget. Maak jij je zorgen over het budget? Dan kan je er ook voor kiezen dat wij volgens de lean methode voor je aan de slag gaan!

Wat is lean?

Lean werken is misschien een begrip dat je hebt gehoord of kent, maar we leggen in het kort uit wat de lean methode is. Met de lean methode kun je met een beperkt budget toch Quick Wins behalen en jouw business online laten groeien. Iedere uitvoering of optimalisatie wordt beoordeeld en gemeten en waar nodig aangepast om met een beperkt budget het maximale rendement te halen. Steeds meer MKB’ers en Enterprises werken volgens de lean methode, omdat dit simpelweg een werkwijze is die ook op een korte termijn het meeste oplevert

Offerte aanvragen

Geïnteresseerd? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Een website bouwen

Het laten bouwen van een website is vaak toch wel de eerste stap bij het uitvoeren van een online strategie, want je hebt immers een platform nodig waar potentiële klanten en partners informatie kunnen inwinnen en jouw diensten of producten kunnen aanschaffen. Wij kunnen voor jou de website bouwen. Hoewel, er eerst gekeken moet worden naar de branding van jouw bedrijf, merk en/of producten. Logo’s en een kenmerkende huisstijl zijn hierin cruciaal, omdat dit uiteindelijk jouw visitekaartje op het Internet is. Wanneer de huisstijl is gedefinieerd en de logo’s zijn ontworpen door Wux, kan de website worden vormgegeven. Op basis van jouw wensen en voorkeuren.

De kracht van een online omgeving zit in de motor van de website. Wat jij en jouw klanten uiteindelijk te zien krijgen als ze jouw webadres invoeren, is slechts een schil die eenvoudig kan worden aangepast. Een Ferrari ziet er immers ook gelikt uit, maar wat er onder de motorkap schuilt is immers van belang en bepaalt hoe comfortabel en snel de bolide over de snelweg raast. Bij een website is dat niet anders. Wij kijken dan ook welke oplossing het beste bij jou past. Ga je voor een WordPress website, die eenvoudig in beheer is of wil je een website op maat waar vaak uitzonderlijke features, zoals een productconfigurator in geplaatst kan worden? En ook de opbouw van een website is van belang, want dat bepaald uiteindelijk voor een deel hoe de zoekmachine jouw website beoordeeld en indexeert.

Een website kan nog zo mooi zijn, maar als een zoekmachine, zoals Google de website ziet als irrelevant, is het een haast onmogelijke opgave om hoog in de zoekresultaten te staan. En een vermelding op pagina twee of drie van de zoekmachine gaat je beslist geen extra verkeer opleveren. Bij het ontwerp van zowel de frontend als het backend houden onze specialisten hier rekening mee. Terwijl het ook mogelijk is om ons in te huren voor de zoekmachine optimalisatie van jouw huidige website of webshop. Daarnaast kunnen wij jou adviseren hoe je linkbuilding opbouwt en hoe je affiliate marketing inzet. Of hoe je aan de slag gaat met online advertising en hoe je de bezoekers beter kunt laten converteren. Volg je ons advies op? Dan kunnen wij het nodige werk verrichten om niet alleen jouw website te verbeteren, maar er ook voor zorgen dat je met jouw bedrijf hoger in Google komt te staan!

Conversie optimalisatie

Een belangrijk onderdeel binnen de online strategie is de conversie optimalisatie, maar wat houdt dat precies in? De conversiegraad is simpel uitgelegd het percentage van de bezoekers die ook daadwerkelijk op jouw website iets hebben aangevraagd of hebben aangeschaft. Je kan dit simpel uitrekenen door bijvoorbeeld het aantal bezoekers te delen door het aantal klanten die iets in jouw webshop hebben gekocht. Hoe dichter deze cijfers bij elkaar liggen des te beter jouw conversiegraad is. Een conversie kan van alles zijn, maar is te allen tijde een actie die de bezoeker op jouw website of in jouw webshop heeft uitgevoerd. Van het invullen van een enquete tot aan het inschrijven op de nieuwsbrief en van het volgen op een social media platform tot aan het kopen van een dienst of een product.

Het optimaliseren van de conversie heeft betrekking op zoveel mogelijk klanten of partners een actie op jouw website te laten uitvoeren. Je definieert eerst de doelen die je voor ogen hebt en dat kan variëren van meer abonnees op de nieuwsbrief tot aan meer verkopen van jouw product. Wij helpen jou om de doelen vast te stellen, de conversie te meten en waar nodig te optimaliseren. Optimalisaties kunnen variëren van kleinschalige aanpassingen tot aan het volledig herbouwen van een website. Vaak is een conversie optimalisatie kleinschalig, omdat dit goed meetbaar is. Bijvoorbeeld door de kleur van een button aan te passen of om de tekst iets kleiner of groter te maken. Soms wordt dit ook gedaan met behulp van een A/B-test. Bij een A/B-test krijgt een deel van de bezoekers versie A van bijvoorbeeld een landingspagina te zien terwijl een ander deel versie B krijgt te zien. Op basis van de conversies op beiden pagina’s wordt uiteindelijk bepaald welke versie het beste converteert en dan is het ook verantwoord om een blijvende aanpassing door te voeren.

Conversie optimalisatie is een zeer tijdrovend proces en wil je als bedrijf te allen tijde uitbesteden. Gelukkig kunnen wij dat proces voor jou uit handen nemen. Niet alleen bij het inzichtelijk maken van de conversiegraad, maar ook bij het uitvoeren van optimalisaties en het inzetten van A/B-testen. Uiteraard voeren wij alleen het nodige werk uit in goed overleg. Zodat je achter niet voor verrassingen komt te staan!

Van website naar webshop

Je bent niet de eerste en zeker niet de laatste die gaandeweg bepaalt dat de website een webshop moet worden. Wellicht wil je producten of diensten online gaan verkopen, maar hoe pak je dat aan? Wux heeft de expertise in huis om niet alleen de e-commerce strategie te formuleren, maar ook om een webshop te bouwen. Hetzij een webshop in WordPress en draaiende op het welbekende platform WooCommerce of een webshop op maat. Waar je meer mogelijkheden hebt om jouw propositie op een unieke manier te verkopen. Maar hoe zorg je ervoor dat de webshop overzichtelijk is, traffic en sales genereert en dat je in het backend rapportages van jouw verkopen kan draaien?

Wij kunnen de e-commerce strategie en de bijhorende processen van A tot Z voor jou inregelen. Complexe koppelingen met leveranciers, groothandels en betaal portals worden binnen no time ingeregeld terwijl je met uitgebreide rapportages altijd toegang hebt tot de business intelligence. Meten is immers weten! Ook hoe je jouw producten in bijvoorbeeld Google Shopping laat zien en hoe je jouw bedrijf aansluit op een affiliate netwerk, zijn zaken waar wij in kunnen voorzien. Zo heb je weinig tot geen omkijken naar het beheren van de webshop en je kunt jouw tijd volledig inzetten op het genereren van sales!

Tools en business intelligence

Je hebt al een shop of een website, maar je hebt problemen met het verzamelen en lezen van informatie. Dat cruciaal is om jouw business te laten groeien! Wux biedt handige oplossingen in de vormen van intuïtieve tools om informatie te verzamelen en te lezen. Ben je op zoek naar specifieke rapportages die zijn samengesteld uit verschillende databronnen? Of wil je jouw prijsstrategie automatiseren en afstemmen op jouw belangrijkste concurrenten? Geen probleem! Wij hebben de expertise in huis om dit voor jouw bedrijf in orde te maken. Nog een reden dus om voor ons te kiezen!

Webapplicaties en apps

Wil je een bijzondere webapplicatie, zoals een productconfigurator of een keuzehulp in jouw website of webshop integreren? Of wil je een app voor op de smartphone ontwikkelen? Dan heb je zeker de hulp nodig van ontwikkelaars die kaas hebben gegeten van hoe je dit doet. Wux heeft de expertise in huis om dergelijke applicaties te ontwikkelen. Wij beginnen met het formuleren van een strategie, het design en de ontwikkeling en het eindigt met het optimaliseren van een applicatie. Apps voor op de smartphone en tablet worden steeds belangrijker voor bedrijven, omdat Internetgebruikers voor een groot deel via een mobile device het internet verkennen!

Genoeg stof tot nadenken

Je hebt nu een goed beeld bij wat online marketing is, welke zaken belangrijk zijn en hoe je aan de slag kunt gaan met jouw online strategie. Maar je hebt nu ook meer informatie over hoe Wux jou kan steunen in dit proces en jou kan helpen om je business te laten groeien. Bij Wux hebben wij een jong en fris team van specialisten die op alle fronten jou kunnen helpen om de online strategie niet alleen op papier te zetten, maar ook om deze uit te voeren! Wil jij eens kennismaken en de mogelijkheden met ons bespreken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen

Geïnteresseerd? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Gerelateerde blogs

Lees ook andere blogs van de specialisten van Wux. Die uit eigen ervaring en met hun kennis en expertise meer informatie geven over online marketing.

Alle blogs bekijken