WordPress website laten maken

Je hebt vast en zeker wel eens iets gehoord of gelezen over WordPress. Het meest gebruikte en dus ook het populairste open source CMS-systeem dat door meer dan 64 miljoen websites wordt gebruikt. Het grote voordeel van WordPress is dat het gebruiksvriendelijk is en het systeem continu in ontwikkeling is en ook wordt uitgebreid met nieuwe functionaliteiten die aansluiten op de wensen en de eisen van zowel de gebruikers als de bezoekers van WordPress websites. Nog belangrijker is dat iedereen met WordPress een website kan bouwen en beheren. Waarom zou je dan toch internetbureau Wux inschakelen om een WordPress website te laten maken?

Yannick Vendelmans

Vragen over WordPress?

Neem contact op met Yannick
Contact opnemen
Professioneel webdesign laten maken

Het webdesign bureau voor jouw nieuwe WordPress website

Wux is hét webdesign bureau voor jouw nieuwe WordPress website. Met meer dan 15 jaar ervaring hebben wij geleerd om vanuit de klant te denken en om het webdesign af te stemmen op de wensen die jij hebt. Maar wel met een doordacht idee.

WordPress website laten maken

Een WordPress website laten maken biedt enorm veel voordelen. Je hoeft het systeem niet te leren kennen terwijl een WordPress website developer precies weet wat er wel en niet mogelijk is met een site die met WordPress is gebouwd. Maar dat zijn natuurlijk niet de enige redenen waarom je ons zou moeten inschakelen. Een professionele website laten maken doe je bij bij een partij die de kennis en expertise heeft om jouw digitale uithangbord tot een succes te maken. En wij hebben die kennis en expertise in huis!

Bespaar tijd en dus ook geld!

Een Wordpress website bouwen vergt heel veel tijd en geduld. Het CMS-systeem is volledig webbased en simpel in gebruik, maar de kleinste aanpassing kan er al voor zorgen dat je uren bezig bent met het zoeken naar de juiste plugin of een stukje code dat je in de themabestanden moet implementeren. Een ervaren WordPress website bouwer weet precies hoe hij een bepaalde functie of thema moet aanpassen. Dus je bent niet veel tijd kwijt en die tijd kun je goed besteden aan datgene dat voor jouw organisatie het belangrijkst is; Geld verdienen!

Maatwerk WordPress website

Het uiterlijk van een WordPress website wordt grotendeels bepaald door de standaard WordPress thema's. Het thema kan op uiteenlopende manieren zijn opgebouwd en in de regel heb je wel vrijheid om kleuren en de indeling aan te passen. Toch zitten aan een standaard template vaak restricties aan en je kunt alleen met enorm veel aanpassingen in CSS stylesheets de gewenste veranderingen doorvoeren. Een WordPress website bouwer kan een custom WordPress template creëren. Zo krijg je toch een unieke website terwijl de techniek van de website op het beroemde CMS-systeem draait. En je hoeft geen peperdure templates te kopen dat weer geld bespaart. Daarnaast kun je aan de developer ook vragen om extra functionaliteiten te implementeren.

De juiste settings

WordPress installeren is helemaal niet moeilijk en vaak gaat dat grotendeels geautomatiseerd. Toch kan er het één en ander fout gaan terwijl een nieuwe WordPress installatie nog wel wat aanpassingen vergt. Bijvoorbeeld door bepaalde aanpassingen te verrichten in hoe de url’s worden opgebouwd en gepubliceerd. Onze WordPress website bouwers weten precies welke instellingen benodigd zijn om tot het beste resultaat te komen. Hier hoef je jezelf dus geen zorgen over te maken!

Online vindbaarheid van een WordPress website

Nu denk je misschien “een website maken ik ook zelf” en daar twijfelen wij ook niet aan. Maar er komt meer kijken bij een webadres registreren en plaatjes en tekst toevoegen. Het maakt niet uit welk bedrijf je hebt of welke diensten of producten je aanbiedt. Iedere website hoort uniek te zijn. Maar bovenal overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en professioneel. Alleen dan is de kans op succes het grootst! Wij helpen je om dit doel te realiseren. Met meer dan 15 jaar ervaring en een team van gespecialiseerde webdesigners die jouw visie kunnen vertalen naar een professionele website.

Online vindbaarheid van een WordPress website

Veel ondernemers die een website met WordPress willen maken vragen zich af of een WordPress website wel goed genoeg is om hoog in de zoekresultaten van Google te komen. Dat WordPress door meer dan 64 miljoen websites wordt gebruikt is bewijs genoeg dat het een betrouwbaar en goed systeem is waarmee je een website kunt maken die ook goed vindbaar is. Waarmee je websites kunt maken die ook hoog in Google kunnen staan. Maar het succes valt of staat met een aantal zaken waar je als gebruiker geen weet van hebt.

De juiste PHP-versie

Om een website stabiel en snel te laten draaien is de juiste PHP-versie van de MySQL database en de WordPress-installatie een vereiste. De gemiddelde gebruiker weet niet dat de PHP-versie in te stellen is of weet zelfs nog geen eens wat een PHP-versie inhoudt. Een ervaren WordPress website bouwer weet dat wel en zal er dan ook voor zorgen dat de juiste PHP-versie wordt gebruikt.

Gestructureerde database

Omdat WordPress websites zijn opgebouwd met behulp van tabellen is er ook een MySQL database benodigd om data gestructureerd op te slaan. Wanneer dit niet goed gebeurt kan dit niet alleen schade veroorzaken aan je WordPress-installatie, maar je kunt ook pittige uitdagingen hebben om je website door zoekmachines zoals Google te laten indexeren. Een WordPress website developer zorgt ervoor dat de database gestructureerd is opgebouwd en dat je geen problemen met de installatie ondervindt.

Opbouwen van berichten en pagina’s

Een WordPress website developer weet niet alleen hoe het aan de achterkant van WordPress reilt en zeilt, maar weet ook precies hoe je berichten en pagina’s moet opbouwen om tot het beste resultaat te komen. Omdat zowel WordPress als Google veelal met structured data werken is het belangrijk dat pagina’s en berichten op een correcte wijze worden verwerkt. Met de benodigde H1’s, H2’s en eventueel H3’s. Alinea’s van teksten mogen niet te kort en niet te lang zijn en ook de visuele uitingen, zoals foto’s en video’s moeten voorzien zijn van de juiste tags en omschrijvingen. Dit zijn zaken waar een expert allemaal rekening mee houdt.

Responsive webdesign

De meeste WordPress thema's zijn standaard responsive en dat houdt in dat de website zich naar het formaat van een beeldscherm automatisch aanpast. Ondanks dat een responsive webdesign in de regel een standaard onderdeel is in thema's, is het wel belangrijk dat professionele WordPress website bouwer controleert of de website net zo mooi wordt weergegeven op een mobiel scherm als op een monitor. Een professionele WordPress website bouwer heeft ook de kennis in huis om bepaalde zaken aan te passen als dat nodig is.

Zoekmachine optimalisatie

Er zijn nog een aantal zaken die belangrijk zijn om je positie in de zoekmachines te versterken. Denk dan bijvoorbeeld aan XML-sitemaps die op een gestructureerde wijze de inhoud van jouw website delen met zoekmachines zoals Google. Deze data kan beter en sneller door de Googlebot gelezen worden en de kans op een snelle en goede indexatie is dus ook groter. Een expert weet precies hoe een XML-sitemap wordt opgebouwd en welke XML-sitemaps er nodig zijn om tot het beste resultaat te komen.

Responsive webdesign

WordPress onderhoud laten doen

Een website is nooit af. Een WordPress website laten maken zorgt voor een goede basis waarmee je uit de voeten kunt, maar een succesvolle website vergt onderhoud. Zowel aan de achterkant als inhoudelijk. Om tijd en geld te besparen is het advies om ons hiervoor in te schakelen, want onze experts kunnen ervoor zorgen dat je website altijd up-to-date is!

Core installaties

Het basissysteem van WordPress wordt regelmatig geüpdate om bijvoorbeeld instabiele onderdelen te optimaliseren en datalekken af te dichten. In 99 van de 100 gevallen is een update uitvoeren een fluitje van een cent, maar bij een corrupt bestand of een verloren verbinding kan een grote update ervoor zorgen dat je offline bent. Nog erger is het probleem dat vaak na een incomplete of corrupte installatie zowel de website als het dashboard niet meer toegankelijk zijn. Dit wordt ook wel het gevreesde “white screen of death” genoemd. Onze experts zorgen er niet alleen voor dat deze updates correct worden uitgevoerd, maar dat er bij een probleem ook een snel herstel mogelijk is. Zo hoef je dus niet te vrezen dat je website voor een bepaalde periode uit de lucht is.

Plugin en thema updates

Naast het basissysteem kan een WordPress installatie ook meerdere plugins en thema’s bevatten. Plugins worden gebruikt om bepaalde functies aan de website toe te voegen terwijl thema’s de look & feel van jouw website bepalen. Ook deze bestanden hebben regelmatig een update nodig. Zodat het systeem stabiel blijft draaien en nog belangrijker, dat jouw bezoekers de meest optimale gebruikerservaring hebben en houden. De experts zorgen ervoor dat deze updates niet worden gemist en dat jouw website altijd geüpdatet is!

Inhoudelijke updates

Het is belangrijk dat je pagina’s en berichten op jouw website regelmatig update. Door bijvoorbeeld nieuwe informatie of blogberichten toe te voegen. Of om een aantal afbeeldingen te wijzigen. Wanneer je voor onze expertise kiest zorgen wij ervoor dat je website regelmatig en inhoudelijk wordt geüpdatet. Zodat je relevant bent en blijft voor zoekmachines zoals Google.

Onze WordPress website bouwers

Yannick Vendelmans
Projectmanager
Yannick Vendelmans
Remco Thijssen
Back-end developer
Remco Thijssen
Mika de Bruijn
Lead digital designer
Mika de Bruijn

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over WordPress website laten maken of wil je weten wat een WordPress website is? Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen die over WordPress websites worden gesteld.

WordPress is een open source CMS-systeem dat bedoelt is voor het creëren en het onderhouden van websites. Het systeem begon als een simpel weblog systeem en is uitgegroeid tot één van de meest uitgebreide CMS–systemen ter wereld. WordPress is gratis en door iedereen te gebruiken.

WordPress is één van de makkelijkste systemen om een website mee te beheren en dus ook enorm gebruiksvriendelijk. Maar je moet wel uitgebreid kennismaken met de functionaliteiten die het systeem te bieden heeft. Hoe eenvoudig het is om iets te creëren des te makkelijk is het ook om iets te verwijderen. Daarom is het ook belangrijk om een WordPress website door een expert te laten beheren.

Voor WordPress heb je een hostingpakket en een domeinnaam nodig. Wanneer je voor internetbureau Wux kiest zorgen wij voor een stabiel hostingpakket en de registratie van de door jou gewenste domeinnaam. Ben je al in het bezit van een hostingpakket en een domeinnaam? Dan kunnen we dit voor jou naar onze servers verhuizen.

WordPress is een veilig systeem dat je kunt gebruiken om websites te bouwen. Er zijn verschillende functionaliteiten en tools aanwezig waarmee je jouw website kunt beschermen en je kunt de website ook voorzien van een SSL/TLS certificaat. Zodat jouw bezoekers eveneens in een beveiligde omgeving jouw website kunnen bezoeken en gebruiken. Voor webshops is zelfs een SSL/TLS-certificaat in Nederland verplicht!

Yannick Vendelmans

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Offerte aanvragen

Gerelateerde blogs

Lees ook andere blogs van de specialisten van Wux. Die uit eigen ervaring en met hun kennis en expertise meer informatie geven over online marketing.

Offerte aanvragen

Geïnteresseerd? Vraag een vrijblijvende offerte aan.