Maatwerk website

Als organisatie of ZZP’er wil je jouw online zichtbaarheid vergroten. Het internet is immers dé plek om in contact te komen met potentiële klanten en opdrachtgevers. Een goede website is dan ook cruciaal voor jouw business, maar de kans is aanwezig dat je helemaal geen kaas hebt gegeten van het bouwen van websites. Of dat je kennis om een goede website te maken te beperkt is om serieus aan de slag te gaan. Daarom is het ook belangrijk om ons in te schakelen om een website op maat te laten maken. Want dan weet je zeker dat je straks niet alleen een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website hebt, maar ook een maatwerk oplossing hebt die converteert en jouw business laat groeien!

Yannick Vendelmans

Vragen over een maatwerk website?

Neem contact op met Yannick
Contact opnemen
Professioneel webdesign laten maken

Welke website past bij jouw onderneming?

Een grote uitdaging voor veel ondernemers is om te bepalen welke website het beste bij de onderneming past. Dan hebben we het niet zozeer over de kleurstellingen en het uiterlijk, maar meer over de soort website die je graag wilt publiceren. De soort website is afhankelijk van wat je wilt vertellen of wat je wilt verkopen. Een freelance fotograaf heeft bijvoorbeeld het meeste baat bij een portfolio website terwijl een ondernemer die producten inkoopt juist een goede webshop nodig heeft.

Corporate en communicatie website

De corporate of een communicatiesite zijn soorten die vaak voorkomen. Op een corporate website ondersteun je als organisatie de interactie tussen klanten, medewerkers de media en eventueel de aandeelhouders. Bij een communicatiesite draait het meer om de kernwaarden van het bedrijf en de producten en diensten worden aangeboden zonder dat er een directe aanschaf via de website mogelijk is.

Merksite

Een merksite is puur om je merk in de markt te zetten. Dit wordt ook wel branding genoemd. In tegenstelling tot andere soorten websites kun je producten en/of diensten niet online kopen, maar je kunt wel heel veel te weten komen over het merk en de organisatie die daarachter opereert. Dergelijke websites zijn vaak visueel enorm sterk en bevatten veelal interactieve onderdelen en video’s.

Webshop

Een webshop spreekt redelijk voor zich. In een webshop biedt je producten en/of diensten aan die klanten en partners direct kunnen aanschaffen. Informatieverstrekking is wel belangrijk, maar secundair. Het primaire doel is om zoveel mogelijk omzet en winst te genereren met de producten en/of diensten die je verkoopt.

Dienstverlenende websites

Een dienstverlenende website is een site waar klanten of partners wel handelingen kunnen uitvoeren, maar in tegenstelling tot een webshop staat een dienstverlenende website niet in het teken van het verkopen van producten en/of diensten. Als voorbeeld nemen we een loodgieter die een bepaalde dienst verleent. Hij biedt wel zijn dienst aan, maar je kunt de dienst niet direct online kopen. Je zou eerst met de dienstverlener in contact moeten treden om tot een koop te komen. Overigens hebben dienstverlenende websites veel overeenkomsten met een leadgeneratie website. Waar je ook in ruil voor gegevens producten en/of diensten aanbiedt.

Affiliate website

Affiliate websites worden ook wel informatieve websites of inhoudelijke websites genoemd. Dit zijn websites die veelal nieuws brengen of interessante artikelen over een bepaald onderwerp aanbieden. Hier komt geen verkoop van producten en/of diensten bij kijken. Het verdienmodel van dergelijke websites is door klanten te verwijzen naar webshops die de aangeboden of besproken producten en/of diensten wel verkopen. Wanneer een doorverwezen klant iets in de webshop bestelt ontvangt de eigenaar van de affiliate website een percentage van de aanschafprijs of een vast bedrag. Affiliate websites genereren ook omzet door advertenties te verkopen en op de website weer te geven.

Online vindbaarheid van een Maatwerk website

Nu denk je misschien “een website maken ik ook zelf” en daar twijfelen wij ook niet aan. Maar er komt meer kijken bij een webadres registreren en plaatjes en tekst toevoegen. Het maakt niet uit welk bedrijf je hebt of welke diensten of producten je aanbiedt. Iedere website hoort uniek te zijn. Maar bovenal overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en professioneel. Alleen dan is de kans op succes het grootst! Wij helpen je om dit doel te realiseren. Met meer dan 15 jaar ervaring en een team van gespecialiseerde webdesigners die jouw visie kunnen vertalen naar een professionele website.

Met een maatwerk website behaal je meer resultaat

Je bent niet de eerste die op het idee is gekomen om een website te publiceren en om er geld mee te verdienen. Sterker nog, je bevindt je in een heftig concurrentieveld. Welke soort website, producten en/of diensten je ook publiceert of aanbiedt. Om het van de concurrentie te winnen moet je dus onderscheidend genoeg zijn. Dit kun je bewerkstelligen door een uniek product of een unieke propositie aan te bieden, maar houdt er wel rekening mee dat vrijwel alles al bestaat en wordt aangeboden. Met een maatwerk website kun je jezelf wel onderscheiden!

Grafisch ontwerp dat jij voor ogen hebt

Wanneer je ondernemer bent heb je een sterk merk met een kenmerkende uitstraling. Nu kun je met vrijwel ieder standaard pakket, zoals WordPress een website publiceren en de kleuren naar wens aanpassen. Toch zul je ontdekken dat je met een standaard website eigenlijk niet onderscheidend genoeg bent, omdat deze in grote lijnen hetzelfde eruit ziet als die van de concurrenten. Door een maatwerk website laten maken kun je veel meer invloed uitoefenen op hoe de website eruit komt te zien en dat deze volledig in de stijl van jouw organisatie wordt gebouwd. Een uniek design is een belangrijke stap in de richting van een professionele website.

Bijzondere functies

Een maatwerk website laten maken is ook perfect als je specifieke functies wilt. Denk aan intuïtieve reserveringssystemen, boekingssystemen, e-commerce oplossingen, API-koppelingen met leveranciers en fulfillment centers of een super intelligente chatbot die jouw klanten in de juiste richting kunnen sturen. Dit soort functies zijn niet nieuw, maar niet heel eenvoudig om te ontwikkelen en te implementeren. Daarnaast kun je specifieke wensen hebben die je in de standaard softwarepakketten vaak niet tegenkomt. Door een specialist dit op maat te laten bouwen heb jij straks de functies die je graag op jouw website wilt hebben! En nog belangrijker, die functioneren zoals jij het voor ogen hebt!

Daar is over nagedacht!

Bij maatwerk websites komt meer kijken dan alleen maar de wensen van een opdrachtgever vertalen naar een goed werkende en custom website die ook nog eens interessant is voor zoekmachines zoals Google. Een passende online strategie zorgt ervoor dat de website met een doel wordt gebouwd en dat alle benodigdheden aanwezig zijn om jouw omzet te laten groeien. Voordat we ook maar een lijn code schrijven of een letter op het scherm zetten, is het cruciaal om de online strategie te formuleren en af te stemmen op zowel jouw wensen en eisen als de behoeftes van jouw doelgroep.

Repsonsive webdesign

Maatwerk oplossing

Wat heeft het internetbureau Wux te bieden op het gebied van een maatwerk website? Wij zijn al meer dan 13 jaar gespecialiseerd in het formuleren van online en marketingstrategieën, het bouwen en het optimaliseren van websites. Wij hebben een team van experts in dienst die op het gebied van SEO, SEA, techniek, development en marketing precies weten hoe een goede website moet worden gebouwd en hoe ze deze kunnen laten converteren. Hoe gaan wij te werk?

Welke wensen en specifieke eisen heb je?

De eerste vraag die wij zullen stellen is waarnaar je op zoek bent. Je hebt misschien al een goed idee van hoe jouw website eruit moet komen te zien, maar je hebt hulp nodig bij het realiseren hiervan. Maar als je nog geen idee hebt over wat je wilt en nodig hebt, kunnen onze experts je adviseren over de juiste vervolgstappen. Uiteindelijk is het aan ons om jouw wensen en eisen te realiseren en dat je tevreden bent met jouw online visitekaartje.

Plan van aanpak

Vanuit jouw wensen en eisen en onze expertise wordt er een duidelijk plan van aanpak opgesteld. Zodat jij weet waar je toe bent en een duidelijk overzicht krijgt van hoeveel tijd en geld er voor het project nodig is. Door een uitgestippelde tijdlijn heb je niet alleen een stip aan de horizon waarnaar je kunt uitkijken, maar je kunt ook de progressie op de voet volgen!

Uitvoering, controle, testen en optimaliseren

Een website is nooit af! Een goede basis zorgt voor succes, maar je kunt na voltooiing niet achterover leunen. Indien gewenst kunnen wij na het voltooien van de opdracht de website blijven testen en optimaliseren om stapsgewijs tot betere resultaten te komen. Zeker door de continue veranderingen op het internet is het advies om er bovenop te blijven zitten. Door onze expertise in te schakelen hoef je hier geen tijd aan kwijt te zijn en kun je er ons op vertrouwen dat wij de nodige werkzaamheden verrichten zodat je met jouw website relevant bent en blijft!

Onze maatwerk website specialisten

Yannick Vendelmans
Projectmanager
Yannick Vendelmans
Thijn de Haas
Lead developer
Thijn de Haas
Mika de Bruijn
Lead digital designer
Mika de Bruijn

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over maatwerk website laten maken of wil je weten wat een maatwerk website is? Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen die over maatwerk websites worden gesteld.

Een maatwerk website is een goede oplossing voor zowel kleinere als grotere bedrijven om de wensen en eisen met betrekking tot een website te realiseren. Met een maatwerk website kun je een unieke website publiceren waarmee je jezelf kunt onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast is er een volledige ontzorging en ben je geen tijd kwijt aan het bouwen en optimaliseren van je website.

Een maatwerk website is een website die vanaf een blanco canvas wordt opgebouwd. Op basis van jouw wensen en eisen en een duidelijke online strategie. Specifieke wensen en eisen worden afgestemd op de mogelijkheden en best practices die er zijn om tot het beste resultaat te kunnen komen.

Een maatwerk website zorgt voor meer omzet. Omdat je met een op maat gemaakte website jezelf kunt onderscheiden van de concurrentie, maar ook functies en uitingen kunt toevoegen die klanten direct triggeren om bij jou iets te bestellen of om een offerte bij je op te vragen. Ook kan een goede techniek van een maatwerk website ervoor zorgen dat je beter geïndexeerd wordt door zoekmachines zoals Google. Dat resulteert in een hogere ranking in de zoekmachines en een hogere ranking zorgt ook voor meer verkeer en dus ook meer (potentiële) klanten.

Of je nu de CEO van een Enterprise, directeur van het MKB of een freelancer bent, een maatwerk website laten maken is altijd een goed idee! De kosten voor een maatwerk website heb je zelf in de hand en logischerwijs is een maatwerk website duurder als je meer bijzonderheden wenst. Het grote voordeel is dat je met een maatwerk website echt iets unieks hebt en op die wijze jezelf kunt onderscheiden van jouw concurrenten.

Ook een website die op maat is gemaakt kan goed geïndexeerd worden door zoekmachines zoals Google. Het is belangrijk dat je dan wel een specialist inschakelt die precies weet hoe hij een website zowel technisch als inhoudelijk kan bouwen zodat deze als relevant wordt gezien door de zoekmachines.

Yannick Vendelmans

Wil jij een maatwerk website laten maken?

Vraag direct een offerte aan!
Offerte aanvragen
Offerte aanvragen

Geïnteresseerd? Vraag een vrijblijvende offerte aan.